Za predvajanje glasbe klikni na play

Trenutno poslušate

Loading ...

Iz sveta znanih

Zgodba postojnske zasedbe Mary Rose skoraj spada v glasbene učbenike, saj velja za eno najboljših slovenskih heavy metal skupin vseh časov. Usoda je hotela, da so v treh desetletjih izdali zgolj tri albume, zadnjega, Resničen svet, maja letos, mi pa smo jih pred novim osvajanjem Slovenije obiskali na vaji v Postojni.

Skupina Mary Rose je nastala v Postojni sredi druge polovice osemdesetih. "Ko sva se spoznala s Frenkom, prvim pevcem, se je vse začelo, prej sem igral pri rock-metal zasedbi Črna gradnja. Sam sem poslušal Black Sabbath, Led Zeppelin, posebno mesto pa imajo pri meni Van Halen, kar se na prvi plošči zagotovo čuti. Leta 1987 smo šli k Acu Razborniku, ki je pred tem posnel ploščo z Junaki nočne kronike. Všeč nam je produkcija, on pa nas je prav tako prišel poslušat na vaje in dogovorili smo se, da bomo posneli ploščo. Pesmi so bile v angleščini, čeprav bi bilo morda dobro, da bi bile v slovenščini, bi jih radjske postaje več vrtele. A so jih vseeno vrtele, mi pa smo sanjali, da bomo kmalu v Los Angelesu, ob bazenu velike rock zvezde," je zgodbo začel Eki Alilovski, ki je nekakšna siva eminenca zasedbe.

Ameriška pevka Alicia Keys bo prihodnje leto znova vodila podelitev grammyjev. 38-letna zvezdnica je dejala, da ni niti malo oklevala, ko je znova dobila ponudbo za voditeljsko mesto omenjenih prestižnih glasbenih nagrad.

Na 20. podelitvi latino grammyjev je slavila španska pevka Rosalia, katere album El Mal Querer je bil razglašen za najboljši album leta in najboljši sodobni pop vocal album. Za najboljšo ploščo je bil razglašen singel Mi Persona Favorita Camile Cabello in Alejandra Sanza, grammyja za najboljšo pesem leta pa je dobila Calma, ki jo izvaja Pedro Capo.

S posebnim priznanjem so na jubilejni podelitvi nagradili tudi kolumbijskega pevca Juanesa, znanega po pesmi La Camisa Negra, ki je bil razglašen za osebo leta.

Rosalia, ki je bila nagrajena za svoj album, na katerem se prepletajo ritmi flamenko glasbe z R&B in trapom, je sodelovala tudi pri skladbi J Balvina Con Altura, ki je prejela latino grammyja za najboljšo urbano pesem.

Podkategorije

Športne novosti

Svet

Registracija-prijava

Prisotni na strani

Na strani je 20 gostov in ni članov .

Vremenska napoved

Pridruži se nam na Facebooku

Poslušaj radio z naslednjimi predvajalniki

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime