Za predvajanje glasbe klikni na play

Trenutno poslušate

Loading ...

Na Finskem slavijo. Finska nogometna reprezentanca se je namreč prvič v zgodovini uvrstila na veliko tekmovanje, nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 si je zagotovila z zmago proti Lihtenštajnu s 3:0.Za Fince je v Helsinkih na umetni travi dva gola dosegel napadalec Norwicha Teemu Pukki, tretjega je dodal Jasse Touminen.

Pred predzadnjim krogom je imela teoretične možnosti za uvrstitev na prvenstvo tudi Armenija, za ohranitev le teh je potrebovala spodrsljaj Finske in domačo zmago proti Grčiji. A zgodilo se ni ne eno ne drugo, Grki so namreč v Erevanu z golom Dimitriosa Limniosa zabeležili šele svojo tretjo zmago v kvalifikacijah.

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je pred domačimi navijači klonila proti Italiji s 0:3, vijoličasti Dino Hotić pa še tretjič zapored tekmo presedel na klopi za rezerviste. 

Danska, ki je v skupini D napolnila mrežo Gilbratarja (6:0) in Švica, ki je z minimalno zmago slavila proti Gruziji (1:0) sta ob novih točkah skočili pred Irce, ki se bodo v zadnjem krogu v Dublinu pomerili prav z dansko izbrano vrsto. 

V skupini F je Norveška s 4:0 premagala Ferske otoke, s tem pa zadržala nekaj možnosti, da se uvrsti na prvenstvo. Dva gola za Norvežane je dosegel Alexander Soerloth, oba je dosegel v drugem polčasu, pred njim sta bila natančna še Tore Reginiussen in Iver Fossum.

Favorizirani Španci so s kar 7:0 razbili Maltežne, v skupini so si vstopnico za Euro 2020 zagotovili še Švedi, ki so z 0:2 v Bukarešti ugnali Romune. 

 

Športne novosti

Svet

Registracija-prijava

Prisotni na strani

Na strani je 117 gostov in ni članov .

Vremenska napoved

Pridruži se nam na Facebooku

Poslušaj radio z naslednjimi predvajalniki

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime